טפלון | Teflon (Non-stick)

היום אני רוצה לכתוב על משהו שאתם משתמשים בו כל הזמן, ולא, אני לא מדברת על שמפו.
אני מדברת על הסירים והמחבתות שלכם, כן, אלה עם הציפוי המיוחד שעוזר לכם לבשל עם מעט מאוד שמן.

סירים ומחבתות אמנם עשויים מתכת, אבל החלק הלא נדבק (נון-סטיק) עשוי למעשה מפלסטיק, אתם קוראים את זה נכון, פלסטיק.

החומר הזה נקרא פוליטטראפלואורואתילן, או טפלון. טפלון הוא חומר תרמופלסטי, אבל לא לדאוג, זה בטוח עד 300 מעלות צלזיוס ואף יותר.

למה טפלון עובד כנון סטיק? ובכן, הוא החומר המוצק בעל מקדם חיכוך הנמוך ביותר, משמע, החיכוך נמוך עד כדי כך שכמעט הכל מחליק או נפרד ממנו.
תכונה זו נובעת כמובן מהמבנה המולקולרי שלו שהופך אותו לא-פולרי ולכן הוא לא יכול ליצור קשרים בין מולקולות (חומרים) אחרות.


אתם בטח חושבים עכשיו - אם טפלון הוא חומר שלא נדבק, איך מדביקים אותו לסירים ומחבתות?

ובכן, זה מסובך, אבל בקצרה מדובר בשילוב של גודל חלקיק ותהליך ציפוי.

  
על כל זה, אתם צריכים לזכור, ציפוי זה לא לנצח! זה יכול להתקלף מהסירים והמחבתות שלך, וכאשר זה קורה עליכם להפסיק להשתמש בהם, אחרת הציפוי עשוי לחלחל לאוכל בזמן הבישול.


אז מה אתם חושבים? טפלון שינה את העולם לטובה או שזה הזמן להפסיק להשתמש בו? 


מקור | Source
המחבת שלכם נראית ככה? תפסיקו להשתמש בה | Your pan looks like this? Stop using it



Today I want to write about something you use all the time, and no, its not your shampoo. 
I'm talking about your pots and pans, yes, those with the non stick coating.


While your pots and pans are made of metal, the non stick part is actually made of plastic, you read it right, plastic.


It is called polytetrafluoroethylene or Teflon. Teflon is thermoplastic material, but not to worry, it is safe up to 300 degree Celsius and even  more.


Why Teflon acts as a non stick? It has the lowest coefficient of friction of all solid material, hence it is very low friction material so almost everything just slides off it. This is of course
due to its molecular structure which makes it a non-polar material so it cant create bonds between other molecules (materials).


You probably wondering - if Teflon is such a good non stick material, how it is sticking to the pots and pans?

Well, it's complicated, but to make a long story short, its a combination of partical size and coating process.

  
You need to remember, this coating is not forever! It can detach from your pots and pans, and when it hapend, you need to stop using it, otherwise the coating might seep to your food while you cook.

Let me know in the comments what do you think about Teflon - is it a good change or are we better off without it?

תגובות